July 2017 CA Family Education Event
07/08/2017 08:00 AM - 03:00 PM PT
Sanford Consortium for Regenerative Medicine
2880 Torrey Pines Scenic Drive
La Jolla, CA 92037
Admission: Free
Event Registration is closed.

On Saturday July 8th, at the completion of the: Rare Pediatric Respiratory Disease: Science Shapes Precision Care CME event at the Sanford Consortium for Regenerative Medicine The chILD Foundation will be hosting a Free Family Education Event for:

Parents, Care Givers and Family Members of patients with chILD, PCD or SJIA  

The day will begin with a FUN and FREE Yoga class for interested participants!  This class will provide a safe environment for all participants to utilize their imagination and physical movement to enhance their body awareness through playful yoga poses, and help prepare the mind and body for a great day of learning!  A light breakfast will be provided after for participants.

The draft agenda is listed below, but subject to change.  

Lunch will be provided for all participants.  

Please note there will not be child care provided at this event.  

Contact info@child-foundation.org with questions.

 

8-8:45

(45 min)

Yoga

8:45-9:15

(30 min)

Breakfast

9:15-9:25

(10 min)

Introduction

9:25-10:25

(60 mnin)

Updates on current funded projects (Deterding, Kotton, Young, Nogee)

  • 15 min/speaker

10:25-10:55

(30 min)

Explanation of different ways of achieving a diagnosis (Hagood, Chan)

10:55-11:25

(30 min)

Sleep Studies (R. Bhattacharjee)

11:25-11:55

(30 min)

Nutrition and Feeding Advice (E. Bhattacharjee)

11:55-12:55

(60 min)

Lunch

12:55-1:25

(30 min)

How to Manage the Stress of Having a Chronically Ill Child (Brust, Siebold SW)

1:25-1:55

(30 min)

chILD Foundation Update

* Print this page * Tell a friend
Powered by NeonCRM